Eelroad  » Külmad eelroad

Caponatina ehk Sitsiilia baklažaanipikels

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Soome
Hapendatud baklažaani pakutakse eelroana koos küpsistega või näiteks liharoa lisandiks. Roog säilib külmkapis kuni 6 nädalat.
Valmistusaeg: üle 60 min
Caponatina on Sitsiilia baklažaanipikels, mida pakutakse näiteks söögiisu tõstva eelroana koos küpsistega, samuti nagu enne sööki pakutakse soolapähkleid ja tikuvõileibu. Caponatina-salatit ja küpsiseid pakutakse eri nõudes, et igaüks saaks salatit ise küpsisele määrida. Caponatinat võib pakkuda ka liharoa lisandina. Baklažaan lõigata kuubikuteks, puistata peale soola ja jätta 2-3 tunniks seisma. Baklažaanikuubikutest nõrutada välja mõrkjas vedelik ja kuivatada majapidamispaberiga. Õli kuumutada vokkpannis või pajas. Lisada hakitud sibul ja sellerirõngad ning hautada pehmeks, osa aega kaanega kaetult. Sibul ja seller lükata panni äärde. Baklažaanikuubikud praadida pehmeks ja helepruuniks. Lükata panniservale. Patta valada 1/2 dl vett ja tomatipüree. Lisada peeneks hakitud oliivid, kappar, praetud sibul, seller ja baklažaan. Maitsestada soola ja pipraga. Hautada kaane all nõrgal tulel 5 minutit. Lisada suhkur ja veiniäädikas. Segada. Kõik köögiviljad peavad läbi küpsema. Jahutada. Hoida kaanega nõus. See roog säilib külmkapis peaaegu 6 nädalat.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
gioo 24.juuli 2006 18:25
see on tòeliselt monus roog,mis kòlbab nii eelroana kui liha kòrvale,sobib lisada ka zukiini ehk noore suvekòrvitsa kettaid ja ka paprikas annab maitset juurde. andke sàrtsu oma toidulauale.
1