Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad eelroad

Heeringatort kodujuustuga

Külmad eelroad

Heeringatort kodujuustuga

PrindiSoovita sõbrale
Rukkileib sobib imehästi heeringatordi põhjaks.
Retsept
portsjonile
PÕHI
150 g rukkileib
50 g või
TÄIDIS
4 tk zelatiinileht
600 g heeringas
1 tk väike sibul
hakitud till
50 g marineeritud kurk
200 g kodujuust
3 dl hapukoor
must pipar
KAUNISTAMISEKS
3 tk keedumuna
heeringarulle
murulauku
Lõika leival koorik ära, purusta pehme sisu ja sega sulatatud võiga.
Kata 22 cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga, suru leivapuru vormi põhja ja pane vorm külmkappi.
Pane želatiinilehed külma vette paisuma.
Haki sibul, till, heeringas ja marineeritud kurgid üsna peeneks.
Sega hulka kodujuust ja hapukoor. Maitsesta pipraga.
Pigista želatiinilehed hästi kuivaks.
Kuumuta 2 sl külma vett, sulata selles želatiinilehed ja nirista pidevalt segades heeringasegusse.
Tõsta täidis vormi ja pane vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö külmkappi tarduma.
Kaunista sektoriteks lõigatud munade, murulaugu ja heeringarullidega.

KOMMENTAARID

Kadri 09.märts 2012 09:32
Tehtud! Väga hea sai juba esimese korraga ja retsepti soovijaid samuti hulka. Siin ei ole võimalik ka mööda panna. Ei pea ka olema lahtikäiv vorm, kui just väga kõrget ei soovi. Tegin suurele plaadile. Kui zelatiin hakkas kausis kergelt juba oma tööd tegema laotasin segu kenasti laiali leiva peale. Kaunistasin hakitud muna ja hakitud kurgiga. Osa hapukoort võib asendada ka maitsestamata jogurtiga. Aitäh!
Maareke 16.nov 2008 19:08
tundub väga maitsev, enne jõule teen proovi ja kui hää välja tuleb ,läheb jõulumenüüse ka.:)
Maaja 11.dets 2007 16:18
püüan kohe valmistada. kindlasti väga maitsev. tänan.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke