Eelroad  » Soojad eelroad

Benediktiini munad ehk munad Benedicti moodi

Keskmine hinne: 3.44 Allikas: Oma Maitse
Ameerika Ühendriikide möödunud sajandi üks tuntuim rantjee-elu elanud rikkur Lehman Benedict armastas peale suuremaid pidusid kosutada end Hollandi kastmes serveeritud pošeeritud munadega.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Küpseta peekon kuuma grilli all krõbedaks. Hoia soojas.
2. Lõika muffinid pooleks ja grilli lõigatud poolt. Hoia soojas.
3. Valmista Hollandi kaste: pane sidrunimahl ja veiniäädikas kaussi ning lisa munakollased. Vahusta segu kohevaks ja heledaks. Kuumuta segu veevannil pidevalt vahustades paksenemiseni. Lõpuks lisa sulatatud või ja klopi veel, kuni kaste pakseneb. Maitsesta ja hoia soojas.
4. Pošeeri munad: lisa veiniäädikas keevasse vette. Alanda kuumust, kuni vesi õrnalt keeb. Aja vesi keerlema ja lisa ettevaatlikult koorest vabastatud muna. Kuumuta veidi ja tõsta vahukulbiga tasakesi välja.
5. Määri muffinipoolikutele veidi võid ja aseta need soojadele taldrikutele. Pane peale 2 viilu peekonit ja 2 pošeeritud vutimuna, vala kastmega üle ja serveeri kohe koos rohelise salatiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 10.jaan 2014 12:46
Sirje Mäearu Eesti Keele Instituudist kirjutab roa nimetuse kohta nii: "Pošeeritud ehk kooreta keedetud munad on tähtsaim osa näiteks sellisest munaroast nagu Benedicti munad (ka munad à la Benedict,munad Benedicti moodi). Klassikalise retsepti järgi koosneb see toit poolitatud muffinist, mille pooltele on pandud peekonit või sinki ning kooreta keedetud mune ja Hollandi kastet. Ilmselt prantsuskeelse oeufs benedictine'i mõjul on kasutusel ka nimetus benediktiini munad. Toit on väidetavalt nime saanud isiku järgi ja sel pole seost benediktlastega, prantsuse nimetuses on tegemist nimelähtese omadussõnaga."
... 21.jaan 2013 18:11
....................-
..mmmm...
heitere 12.aug 2011 19:12
pouched eggs are better without vinegar ...
Krissukas 28.apr 2011 13:57
Kas benediktiin mitte kuulus prantsuse alkohoolne jook pole? Mulle seostus pealkiri esialgu just sellega.
NurrMarta 22.apr 2011 21:12
Suhteliselt tobe, et selle toidu nimetusena on Eestis kasutusele läinud "benediktiini munad". Nagu oleks tegemist benediktiini munkade toiduga. Ameerika klassika "Eggs Benedict" on tulnud justnimelt sellest sissejuhatuses viidatud Lehman Benedicti nimest. Seega ei mingit pistmist benediktiiniga... pigem justkui Benedicti munad või munad a la Benedict :)
1