Eelroad  » Soojad eelroad

Karulaugupelmeenid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Maru
Pehme ja siidine pelmeenitainas, hõrk täidis ja ... rahulolevad sööjad.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Mõõda jahu suurde kaussi. Klopi eraldi kausis muna soola ja pipraga lahti, lisa vesi ning klopi veel. Vala segu jahule ning mätsi seni, kuni käte vahel on elastne ja pehme tainas. Libista tainapall kilekotti ja jäta tunnikeseks külma.
2. Samal ajal mine nopi metsast karulauku või jaluta turule. Loputa lehed, sest karulauku armastavad ka teod, ning haki peeneks. Lisa kaussi hakkliha, jahvata pipart ja soola ning riivi pisut sidrunikoort sekka. Lisa kitsejuustumääre või hoopis ricotta või mõni lusikatäis kohupiima või juustu – nii on pelmeenide sisu mõnusalt pehme. Kui aga kodus juhtub vaid hapukoort olema, siis timmi segu sellega ühtlaseks. Meki maitset.
3. Rulli tainas imeõhukeseks ning vormi morsiklaasi või piparkoogivormiga kettad. Lase teelusikal käia ning potsata iga ketta keskele pisut täidist. Seejärel kasta nimetissõrm vette ja vea umbes kolmele kettale märg poolring. Ning näpi kettad kiirkorras kokku ning soovi korral veel nurgadki ninapidi kokku. Ja nii ligikaudu 60 korda.
4. Lase vesi keema, maitsesta loorberilehe, pipra ja soolaga ning keeda, kuni pelmeenid tõusevad pinnale. Serveeri külma hapukoorega.
5. Kõike ei pea alati kohe ja korraga ära sööma. Seepärast lase ülejäänud toorestel pelmeenidel laual pisut taheneda ning lao siis hoolsalt karpi, puista juurde pisut jahu ning suuna sügavkülma – kuni järgmise pelmeeniisuni. Kui aga nii palju näputööd plaanis pole, siis haki karulauk kartulipudru sekka, lisa hakkliha- või lihapallitainale, riisiroale või lihapajale. Ja ikka kõige lõpus.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa