Eelroad  » Soojad eelroad

Gratineeritud lillkapsas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kasulikud kapsaroad Autor: Pille Enden
Sobib lisandiks liharoogadele, aga ka eelroaks. Eelroana võid serveerida sobiva külma kastmega. Sinihallitusjuust annab huvitava maitse.
Valmistusaeg: 40-60 min

Ettevalmistusaeg 30 minutit + 15 minutit ahjus

Kogus: 4 portsjonit
Pese lillkapsas ja lõika kõva vars terava noaga ära. Pane soolaga maitsestatud keeva vette ja keeda 10 minutit, kuni kapsas on pooleldi valmis.
Kastme tegemiseks sulata või väikeses potis ja kuumuta selles jahu. Lisa kogu aeg segades piim ja keeda 5 minutit. Kui kaste läheb liiga paksuks, lisa lillkapsa keeduvedelikku. Lase kastmel natuke aega jahtuda ja sega siis hulka munakollane ning maitsesta soola ja pipraga. Vala lillkapsalt vesi ära ja tõsta kapsas võiga määritud ahjuvormi. Vala peale kaste ja raputa üle riivitud või murendatud juustuga. Gratineeri 225-kraadises ahjus 15 minutit, kuni kaste on kergelt helepruun.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Diana 23.jaan 2012 17:30
Ma tegin kastme juustuta üldse ja tuli ka väga maitsev :)
Diana 10.jaan 2012 17:15
Kastmesse läheb 1dl juustu küll, aga millal?
1