Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad eelroad

Friteeritud täidetud pepperonid ja täidetud jalopenod

Soojad eelroad

Friteeritud täidetud pepperonid ja täidetud jalopenod

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tõeliselt tulise suutäie austajaile ehk chillihead´idele vast ainuke paras suutäis. Pepperoni muutub pehmemaks friteerides, jalopeno aga juustuga täites.

20-40 min

Retsept
FRITEERITUD PEPERONID (15 TK)
640 g Pepperonikaunad (konservist)
100 g Suitsujuust
1 dl Nisujahu
1 tk Muna
1 dl Riivsai
Õli (frittimiseks)
TÄIDETUD JALOPENOD (20 TK)
10 tk Jalopeno
100 g Peekon
150 g Kitsejuust (toorjuust või pehme juust)
1. Nõruta pestud pepperoni-kaunad ja tee neisse pikuti sisselõige, täida ribadeks lõigatud juustuga. Veereta jahus, lahtiklopitud munas ja riivsaias. Korda sama, et paneering jääks paksem. Aja õli kuumaks, tõsta kaunad kuuma õlisse ja küpseta, kuni paneering on helepruun ja krõbe, see võtab aega mõne sekundi. Tõsta vahukulbiga välja ja lase nõrguda.
2. Teine variant, on tšillid friteerimata jätta. Selleks lõika peekon väikesteks kuubikuteks ja pruunista pannil. Lõika jalopeno-kaunad pikuti pooleks, puhasta seemnetest ja valgetest vaheseintest. Täida juustuga, raputa peale pruunistatud peekonikuubikuid ja lao küpsetuspaberi peale ahjuplaadile. Küpseta 225 kraadi juures 13–15 minutit.

KOMMENTAARID

miis 15.veeb 2015 12:56
Tean et terveid kaunu müüakse kaupmehes
Carola 30.jaan 2015 16:35
Tere, kust Eestist võiks leida terveid jalapeno kaunu? :)
kac 02.veeb 2012 11:52
Kindlasti tuleb järele proovida!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga