Eelroad  » Soojad eelroad

Mini-quiche´d kukeseente ja ricotta´ga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Hea viis valmistada prantsuspäraseid lahtiseid pirukaid ehk mini-quiche´e on teha neid muffinipannis. Kui muffinipanni käepärast ei ole, saab samade kogustega valmistada ka ühe suure piruka, kuid siis oleks vajalik pirukapõhi enne täidise lisamist 10-15 minutit eelküpsetada.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 12 portsjonit
1. Valmista tainas. Selleks mudi toasoe või jahu, soola ja kohupiimapastaga ühtlaseks. Vormi tainast vorstike, mässi toidukilesse ning aseta umbes 30 minutiks külma.
2. Määri muffinipanni pesad rasvainega. Tõsta külmikust tainas välja. Lõika vorstikesest 12 ühesuurust ketast ning rulli jahuga üle puistatud laual võimalikult õhukesed, umbes 12cm läbimõõduga ketast. Täida muffinipanni pesad tainaga ning tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
3. Pane ahi 180C-ni küpsema. Tükelda sibul ning kukeseened. Sulata pannil või ning prae kukeseened ja sibul, kuni üleliigne vedelik on eraldunud. Lisa tükeldatud suitsusink ja pae pisut.
4. Vahusta munad, lisa ricotta-kohupiimapasta, vahukoor sool ja pipar.
5. Võta külmikust muffinivorm välja, täida pesad kukeseene-singitäidisega ning ricotta-munatäidisega. Riputa üle riivitud juustuga. Küpseta 180C ahjus umbes 25 minutit.

Kogus 12 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liina 17.juuli 2012 15:05
Väga maitsvad ja lihtne teha ka :)
1