Eelroad  » Soojad eelroad

Kikerherne-falafelid

Keskmine hinne: 4.11 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Ubadest väikseid palle on mugavam küpsetada õlis, ent neid saab ka pannil praadida. Tee seda mõõdukal kuumusel, et pealispind liiga kiiresti ei pruunistuks.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 2 portsjonit
1. Haki sibul, küüslauk ja petersell peenemaks.
2. Purusta saumikseriga kikerherned ja muud komponendid püreejaks massiks.
3. Sega juurde jahu ja maitsesta soolaga.
4. Kuumuta potis õli (mitte keemiseni).
5. Vormi massist väikeste lihapallide sarnased pallid ja tõsta need õli sisse üheks-kaheks minutiks küpsema.
6. Küpsenud pallid tõsta majapidamispaberile nõrguma.
7. Serveeri kerge ürdi-jogurtikastmega.

SOOVITUS:
* Ära purusta kikerherneid päris pastaks, muidu muutuvad pallid hiljem liiga puiseks.
* Võid lisada ka värsket koriandrit ning vürtsi lisavaid purustatud paprikahelbeid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kats 23.märts 2012 12:52
selver müüb ka.
eppenno 22.märts 2012 20:14
meeletult maitsev,kikerherned on lihtsalt v6rratud
Kikerhernehull 21.märts 2012 19:34
Ei pea minema Stockmanni või mahepoodi. :) Konserveeritud kikerherneid on müügil Tallinna kõikides Prismades (seal letis, kus on konservoad, -herned, -mais jne). Tallinna Selverites olen samuti näinud, samas letis koos konservherneste -ja ubadega. Ise ostan neid Järve Selverist. Võib kasutada ka kuivatet kikerherneid, neid tuleb siis eelnevalt ette valmistada, tavaliselt on pakendil kirjas, kuidas. Rimides on kuivatatud kikerherneid.
Anetu 21.märts 2012 19:25
Stockmanis ja mahepoodides olen näinud
siki 21.märts 2012 16:11
Kust saab kikerherne konserve???
1