Eelroad  » Soojad eelroad

Klassikalised pelmeenid

Keskmine hinne: 2.94 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Isevalmistatud pelmeenid on tunduvalt maitsvamad ja mahlasemad kui poest ostetud. Pelmeene tasuks süüa koos puljongiga, kuhu on ohtralt puistatud rohelist sibulat ja muud maitserohelist. Kuuldavasti on pelmeenivorme saada Balti jaama turul.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 30 minutit taina tahenemiseks külmkapis

Kogus: 4 portsjonit
Prae hakitud sibulad keskmisel kuumusel klaasjaks. Sega sibul hakkliha, soola ja pipraga
ning klopi puljongit lisades ühtlaseks massiks. Taina jaoks tee jahuhunniku sisse süvend ning löö sinna muna, lisa ka sool. Sega jahu järk-järgult muna ja veega, et moodustuks tihke ja ühtlane tainas. Keera tainapall kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma. Võta tainas külmast ning rulli jahusel pinnal 1–1,5 mm paksuseks. Vormi 6–7 cm läbimõõduga ringid. Aseta iga tainaringi keskele teelusikatäis täidist ja pigista ääred kinni. Valmis pelmeene hoia jahusel pinnal, et nad laua külge ei hakkaks. Kuumuta potis puljong ja keeda pelmeene paar minutit, kuni nad tõusevad pinnale. Serveerides tõsta kausi põhja veidi puljongit, puista sinna ohtralt maitserohelist ning tõsta kõige peale pelmeenid. Paku juurde hapukoort.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
koll 20.okt 2015 13:08
Tasakaalustaks pisut suurte pelmeeni asjatundjate arvamusi. Pelmeen kui selline pole mitte mingil moel venelaste pärusmaa. Algupäraselt on see hiinlaste teema. Hiinast edasi jõudis Siberisse, soome-ugri rahvaste sekka, kes hakkasid pelmeene tegema liha säilitamise eesmärgil. Ja alles palju hiljem jõudis pelmeen otsa pidi Venemaale. Selleks ajaks aga oli erinevaid pelmeene meenutavaid produkte juba nii palju maailmas, et mingit algupärast, tegelikku või mida iganes pelmeeni polnud enam tükk aega mitte kuskil nähtud. Jõudu kokkamisel!
ets36 22.jaan 2013 21:39
Huvitav on see et minu komentaar pelmeeni teemal maha võeti? Näitasin seda retsepti küsimusega kuda see klassikaline pelmeen meeldiks oma esiisadele vastati aint see on tänapäev. Aga jah Arge nimetage seda aint klassikaks palun. Kui te ei tea kuda venelastel pelmeenid käivad klassikaliselt on see venelaste pärusmaa ja mitte palja sealihaga.Jõudu rahval ehtsa ja hea pelmeeni otsingutel olen oma vanavanematelt ja vanematelt saand ehtsat pelmeeni ja olen ka üritand saavutada seda taset. Aga rahvale jõudu
pelmeen 22.jaan 2013 11:27
Pelmeenitainasse ei panda muna. Lisatakse aga peaaegu mikroskoopiline kogus õli. Ja siis sõtkutakse. Jahus sordist olenevalt kuni 50 minutit. (Sellepärast teevadki Venemaal pelmeene enamasti mehed). KLASSIKALISE pelmeeni sisu tehakse: lamba, veise, Siberi orava või burunduki lihast. Viimane selgitab ka tulareemia laia leviku Põhja-Hiinas ja Mongoolias:-
) Lisaks soolale ja mustale piprale on kolmas ülitähtis komponent vesi! Seda lisatakse võimalikult palju. Ja seega jõuame põhjuse juurde miks sealiha klassikalises pelmeenis ei kasutata. Sealiha füüsikalised omadused ei lase sellesse vett sisse suruda. Arusaadav? Ja siit jõuame põhjuse juurde miks paar minutit keetmist on liiga napp. Alles 7 - 9 minuti pärast moodustab lisatud vesi midagi puljongi taolist ja valgub täidise ja ümbrise vahele. Ja see ongi eesmärk. Pelmeen peab suhu sattudes tekitama pisikese supermaitsva plahvatuse, kus kõigepealt paiskub välja too puljong.
pelmeen 22.jaan 2013 11:09
Mis totskääbusele tundub või ei tundu, on lambakasvatuse seisukohast apseluutselt tühine. Aga pelmeenidest: olen jah asjatundja. Ma ei tee kellegi retspti maha, aga kaitsen klassikat. Kui see sind lohutab. Siin on tähemärkide arv piiratud nii et korrektse retsepti panen järgmissse kommi
totskääbus 21.jaan 2013 00:31
pelmeen, kas sa oled pelmeeniasjatundja? Ehk siis täpsustaksid milline see õige retsept on ? Mulle tundub, et sa ise ei tea milline on pelmeenide õige retsept, aga teiste retsepte ikka tahaks maha teha eksole
pelmeen 20.jaan 2013 23:53
a) KLASSIKALISI pelmeene ei tehta munataignast. b) pelmeene (maitsvaid) ei saa teha seahakklihast, ega ka kodusest c) keetmise aeg on vale Tõesti, tõesti, mida inimesed kõike ei tee, et pääseda kassapidaja ametist. Hakkavad lausa kokandusnõuandeid jagama.
1