Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad eelroad

Murulaugused ricotta-klimbid

Soojad eelroad

Murulaugused ricotta-klimbid

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sellised klimbid on hea suutäis vaid oliiviõliga serveeritult. Murulaugu asemel sobib siia hästi ka karulauk.

20-40 min

Valmistamisaeg 20 minutit + 30 minutit külmkapis

Retsept
portsjonile
75 g Murulauk
1 peotäis Petersell (lehed)
250 g Ricotta
2 küünt Küüslauk
2 dl Nisujahu
2 tk Muna
75 g Parmesan v. muu kõva juust
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Sool
Must pipar
Oliiviõli
Sega hakitud murulauk ja petersellilehed, purustatud küüslauk, ricotta, jahu, munad ja riivjuust ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga ning sega kahvliga läbi. Vormi märgade kätega tihedad pallikesed. Pane pallikesed ühe kihina taldrikule ja tõsta 30 minutiks külmkappi.
Pane klimbid keevasse soolaga maitsestatud vette. Algul langevad need põhja, siis tõusevad pinnale. Kui klimbid on pinnale tõusnud, keeda neid veel 1 minut ja tõsta siis vahukulbiga välja. Nirista peale oliiviõli ja puista üle riivjuustuga. Serveeri kõrvale rohelist salatit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes