Eelroad  » Soojad eelroad

Kõrvitsa-orsoto

Keskmine hinne: 3.43 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Muskaatkõrvits annab orsoto´le õige värvi ja maitse.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 2 portsjonit
Aja vesi keema ja pane kruubid kuuma veega likku juba eelmisel päeval. Minimaalselt võiksid nad leos olla neli tundi. Puhasta ja riivi kõrvits, haki sibul ja küüslauk. Edasi käib kõik nagu risotogi puhul. Prae sibulad ja küüslaugud õli ning või segus, lisa riivitud kõrvits. Prae veel, lisa kurnatud odrakruubid. Jätka mõni minut praadimist, vala sekka valge vein. Nüüd hakka tasapisi lisama kanapuljongit, nii poole klaasi kaupa. Kui eelmine on imendunud, kalla jälle juurde. Puljongit võib kuluda väga erinevalt, oleneb kruupidest ja sellest, kui kaua sul on olnud mahti neid leotada. Sama kehtib ka aja kohta, kuni tund võib kuluda. Lõpuks võiks orsoto jääda kergelt vedel ja krõmps. Lõpuks sega sisse toorjuust, maitsesta musta pipra ja riivitud muskaatpähkliga. Soovi korral serveeri krõbedaks praetud peekoniga. Samas võid pakkuda hoopis koos pardi või veise sisefileega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liisi 19.märts 2013 19:27
Ma ei teadnudki, et kruupe annab valmistada nii maitsvalt! Väga hea oli. Kasutasin tavalist Eesti kõrvitsat ja veini ega peekonit ei lisanud.
1