Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad eelroad

Rohelise sibula püreesupp

Soojad eelroad

Rohelise sibula püreesupp

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tarmo Virkus
See imelihtne ja samas oivaliselt maitsev püreesupp on kuulsa porru-kartulisupi vichyssoise’i noorem õde. Tõeliselt mõnus argipäevaõhtute toit, mis ei ahelda
tundideks kööki. Maitseb hästi isegi lastele, kes muidu lähevad rohelisest sibulast suure kaarega mööda.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
300 g Roheline sibul
2 spl Või
2 spl Oliiviõli
1 l Kanapuljong
3 tk Kartul (keskmine)
100 ml Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
1. Puhasta ja haki roheline sibul. Sulata või koos oliiviõliga poti põhjas keskmisel kuumusel.

2. Lisa roheline sibul ja hauta vaiksel tulel umbes 15 minutit.

3. Kalla peale kuum kanapuljong ning tõsta vedelikku ka kooritud ja tükeldatud kartul. Keeda vaiksel tulel 40 minutit, kuni vedelik on veidi kahanenud ja maitsed kokku keenud.

4. Lase natuke jahtuda ja püreesta. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa koor.

5. Kuumuta veel korra läbi. Serveeri koos tibakese koore või krutoonidega.

Seda suppi võib süüa nii kuumalt kui ka külmalt.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes