Eelroad  » Soojad eelroad

Ahjus küpsetatud portobello-seened artišoki-Parmesanitäidisega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Anni Arro
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 3 portsjonit
1. Eemalda portobelloseentel kübaraalune tume osa, kuna see eritab koledat poristtintjat tumedat vedelikku. Kõige parem on seda teha lusikaga kraapides. Aseta seened ahjuplaadile, kübaraalune pool ülespoole. Maitsesta seened soolaga ja piserda oliiviõliga. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit.

2. Haki küüslauk, petersell ja hästi nõrutatud artišokid peeneks ja aseta kaussi. Lisa muna, majonees, juustud ja vahukoor. Sega läbi ja maitsesta pipraga.

3. Täida eelküpsetatud seened artišokiseguga ja küpseta 200 kraadi juures veel umbes 15 minutit. Seened peavad olema pealt kaunid kuldsed.

4. Serveeri seeni rohelise salati ja seedermänniseemnetega.

5. Hooajalises võtmes lisasin vitamiiniks ka idusid ja ürdiõli. Ürdiõli valmistamine on imelihtne – pista blenderisse
kõik rohelised ürdid, kas või need, mis on külmikus juba pisut närbunud ja mida toidu valmistamisel väga kasutada ei tahaks. Aga ürdiõlisse nad sobivad!

6. Mina kasutasin peterselli, koriandrit ja basiilikut. Lisa blenderisse oliiviõli vastavalt ürtide kogusele, et tekiks kastmelaadne mass. Maitsesta soolaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa