Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sidruniräimed

Argitoidud

Sidruniräimed

Tiina Lebane 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Rene Riisalu
Põhjamaine räim ja lõunamaine sidrun annavad kokku tõelise maitseelamuse. Sidruni-õlikastmes räimed säilivad külmkapis päevi.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
600 g Räimefilee
MARINAAD
5 dl Vesi
1 dl Äädikas (10%-line)
1 spl Sool
2 spl Suhkur
KASTE
2 tk Sidrun
1 spl Suhkur
2 dl Õli
2 spl Kappar
1 tk Punane sibul
0.5 tl Sool
Must pipar
Loputa räimefileesid külma vee all ja nõruta. Sega kokku marinaadiained ja vala kaladele. Hoia fileesid äädikamarinaadis 3–6 tundi, kuni kalaliha on muutunud toonilt heledaks. Tõsta kalad marinaadist välja ja nõruta.
Pese sidrunid, kuivata ja riivi koor peene riiviga. Poolita sidrunid ja pressi mahl välja. Sulata suhkur sidrunimahlasse, lisa ka riivitud sidrunikoor, õli, kapparid, peeneks hakitud sibul ja maitseained. Tõsta fileed vaheldumisi kastmega kaanega suletavasse anumasse ja lase enne serveerimist ööpäeva külmas seista.

IDEE: Sidruniräimed on eriti ahvatlevad granaatõunaseemnetega serveeritult.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes