Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kohupiima-räimevormid kaalikaga

Argitoidud

Kohupiima-räimevormid kaalikaga

Maru Oma Maitse retseptiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Räim on siinsetes suupistetes kõige krooniks.

40-60 min

Retsept
portsjonile
300 g Muretainas
200 g Räimefilee
125 g Kohupiim
2.5 dl Kaalikas (kuubikuteks tükeldatud)
Või
Oliiviõli
1 tl Sidrunikoor (riivitud)
0.5 tl Köömen
Aedtill
1 tk Muna
Sool
Must pipar
1. Haki kaalikas pisikesteks kuubikuteks. Sulata pannil või ja oliiviõli ning prae kuubikud
kuldseks ja magusaks. Maitsesta näputäie soolaga.
2. Sega kaalikatükid, sidrunikoor, hakitud till, köömned ja jahvatatud pipar kohupiimaga.
Suru muretainas pisikestesse vormidesse või ühte suurde vormi ning jäta pooleks tunniks
külmikusse.
3. Vahusta munavalge ja sega õrnalt kohupiima hulka. Klopi munakollane ning vala
räimeliblikatele. Purusta pipart ja soola. Tõsta kohupiimasegu vormidesse ning lao räimed
ilusasti peale. Jahvata veel pipart ja pisut soola kaladele ning küpseta 200-kraadises ahjus
kuldseks. Serveeri lopsaka tillioksa ja marineeritud kurgi salatiga. Kaalikas on praetult
magusapoolne, ent kohupiimas leiduvad köömned tasakaalustavad seda tublisti.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes