Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pähklised selleri-õunapihvid

Argitoidud

Pähklised selleri-õunapihvid

Pille Enden Juurikad potti
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mahedad pähklised pihvid on maitsvad nii ehedalt serveerituna kui liha- või kalaroogade lisandina.

üle 60 min

1 tund ja 15 minutit

Retsept
portsjonile
400 g Juurseller
2 tk Kartul
1 tk Õun
1 tk Sibul (väike)
70 g Kreeka pähkel
3 tk Muna
0.5 dl Rõõsk koor 10%-line
4 spl Maisitärklis
3 spl Tüümian (hakitud)
Sool
Must pipar
3 spl Õli (praadimiseks)
ÕUNASALAT KAPPARITEGA
2 tk Õun
100 g Juurseller
1 spl Või
2 spl Mesi
1 spl Palsamiäädikas (valge)
3 spl Kappar (konserv, väikesi)
Sool
Must pipar
Koori seller, kartulid ja õun ning riivi kõik jämeda riiviga. Koori sibul ja haki hästi peeneks. Sega riivitud ained, sibul ja hakitud pähklid. Sega eraldi kausis lahtiklopitud munad, koor ja tärklis. Maitsesta tüümiani, soola ja musta pipraga ning sega ülejäänud ainetega. Vormi pihvid. Kuumuta pannil õli ja prae selles pihve mõlemalt poolt madalal kuumusel umbes 4 minutit, nii et need on krõbedad ja helepruunid.
Koori õunad, eemalda seemned ja lõika õunad väikesteks kuubikuteks. Koori seller ja lõika samuti väikesteks kuubikuteks. Sulata pannil või ning kuumuta selles õuna- ja sellerikuubikuid mõni minut. Lisa mesi ja palsamiäädikas ning hauta kaane all pehmeks (selleks kulub umbes 10 minutit). Lisa kapparid, sool ja pipar. Serveeri pihve linnuliha- või liharoogade lisandina või eraldi kerge suupistena.

Kogus 20 tükki.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette