Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Mesine ploomi-crumble

Argitoidud

Mesine ploomi-crumble

Maru Oma Maitse retseptiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Mesine purukate, hapukad intensiivsed ploomid ning külm hapukoor – kiiresti valmiv magustoit, mis palub enda kõrvale piimaklaasi ja paduvihma.

40-60 min

Retsept
portsjonile
4 dl Jahu
80 g Või
0.5 dl Suhkur
1 dl Kaerahelbed (jämedad)
1 dl Harilik sarapuupähkel
900 g Ploom
Vesi (veidi hautamiseks)
1 - 2 spl Mesi (vedel)
Apelsinikoor (riivitud)
SERVEERIMISEKS
Vahukoor või
Hapukoor
Suhkur
Vanill- või vanilliinsuhkur
Mudi jahu hulka külm või, suhkur, kaerahelbed ja laisalt hakitud sarapuupähklid. Poolita ploomid ning lao pannile, lõikepool üleval. Lisa pisut vett, mett ja apelsinikoort ning lase tasakesi keema tõusta. Kui ploomid on peaaegu pehmed, tõsta poolikud ahjuvormi, nirista peale mett ja puista üle puruga. Küpseta 35–40 minutit 200-kraadises ahjus või seni, kuni purukate on kuldpruun ning ploomid ahjupehmed ning mullitavad. Vahusta suhkrutega vahukoor või pigista külma hapukoort magustoidule. Nirista mett peale ning lase sügisel endasse valguda.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes