Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lillkapsa-forellivorm

Argitoidud

Lillkapsa-forellivorm

Angeelika Kang 100 suppi, paja- ja vormirooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vormiroog, milles võid lisaks lillkapsale kasutada ka teisi köögivilju, näiteks aurutatud spargelkapsast ja porgandit.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Lillkapsas
500 g Forellifilee
Sool
Must pipar
Sidrunimahl
KASTE
50 g Või
1 dl Jahu
5 dl Piim
2 dl Rõõsk koor
Aedtill
150 g Riivjuust
Sool
Must pipar
Lõika lillkapsas õisikuteks ning auruta või keeda soolakas vees peaaegu pehmeks. Lõika forellifilee suuremateks kuuubikuteks, maitsesta sidrunimahla, soola-pipraga. Kastme valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ja kuumuta umbes minut. Vala vähehaaval juurde piim, kastet pidevalt segades. Kuumuta segu, kuni see pakseneb. Vala juurde koor ja maitsesta hakitud tilli, soola ja mausta pipraga. Viimaks sega juurde riivitud juust. Lisa lillkapsaõisikud ja sega läbi. Aseta võitatud ahjuvormi põhjal forellitükid ning tõsta peale lillkapsasegu. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri keedetud või ahjukartulitega.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes