Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Aurutatud kala

Argitoidud

Aurutatud kala

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Bambusauruti on selliseks aurutamiseks parim, kuid kasutada võib ka teisi nõusid. Küll on bambusauruti puhul soovitav lisada toidu alla küpsetuspaber, sest see hoiab maitsed ja vedelikud toidus kinni, mitte ei lase neil läbi põhja nõrguda.  

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 tk Kala (terve, väike)
4 tk Seened
2 viilu Suitsupeekon
3 vart Roheline sibul
1 tl Ingver (hakitud)
2 sl Sojakaste
1 sl Riisiviin
1 sl Maapähkliõli

1. Eemalda kalalt sisikond ja pea, loputa külma veel all ning kuivata majapidamispaberiga.
2. Haki seened ja viiluta sink ning prae pannil läbi.
3. Sega kastmeks õli, viin ja sojakaste ning haki peenelt kastmesse ingver.
4. Aseta auruti põhja küpsetuspaber ja sellele kala. Puista aurunõusse ka praetud seene-singisegu ja roheline sibul. Vala üle kastmega.
5. Auruta kala kuuma vee kohal (potis või vokipannil) kuni 15 minutit.

SOOVITUS:
* Eelista aurutamisel väikeseid kalu, sobivad näiteks merlang, ahven, aga ka beebiforell. Sõltuvalt kala suurusest kulub valmimisele 10–20 minutit.
* Riisiviina võid asendada kuiva šerriga, maapähkliõli aga maisiõliga. 

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga