Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pulmakook

Argitoidud

Pulmakook

Harri Ilves Munaroad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Eesti tavanditoiduna tuntud pulma- ehk pekikook kuulus peamiselt peolauale, kuna muna hinnati vanasti väga kõrgelt ja see ei olnud igapäevatoit, nagu oleme harjunud tänapäeval.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
Suitsuliha või
200 g Soolaliha
5 tk Muna
Odrajahu või
3 sl Nisujahu
3 dl Piim
Või (praadimiseks)
1. Lõika liha viiludeks ja pruunista pannil.
2. Klopi munad lahti. Lisa jahu ja piim ning sega läbi.
3. Kalla munasegu lihaviiludele.
4. Prae pannil kaane all või küpseta 200-kraadises ahjus 10–15 minutit, kuni kook on kohev ja pealt helepruun.

Märksõnad

pulmakookharriilves

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga