Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kreemine marjavorm riivleivaga

Argitoidud

Kreemine marjavorm riivleivaga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Magus ja hapu, külm ja kuum on selles vormis mõnusalt põimunud. Maitsesta suhkruga, olenevalt marjade
magususest ja oma maitsest.

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 tk Munakollane
2 sl Maisitärklis
2.5 dl Piim
0.75 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 sl Või
4 sl Riivleib
2 sl Pruun suhkur
Kaneel
200 g Marjad (värsked või külmutatud)
1 dl Rõõsk koor 35%
5 sl Demerara suhkur
Klopi munakollased maisitärklisega lahti. Mõõda piim ja suhkur kastrulisse ja kuumuta keemiseni. Kalla kuum piim tasapisi munakollaste hulka, samal ajal segades. Kalla segu potti tagasi ja kuumuta nõrgal tulel segades, kuni kreem tiheneb ja saavutab paksu majoneesi konsistentsi. Jahuta. Kuumuta pannil või, lisa riivleib ja pruun suhkur ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud ja leib krõbe. Maitsesta kaneeliga. Tõsta leib vormi(de) põhja. Pane peale marjad. Külmutatud marju pole enne sulatada vaja. Pane 10 minutiks 200-kraadisesse ahju. Vahusta koor ja sega kreemiga. Kata marjad ühtlaselt kreemiga. Riputa peale demerara suhkrut, nii et kreem oleks ühtlaselt kaetud. Jahuta. Enne serveerimist lase grill kuumaks, kuumuta vormi/vorme grilli all või leeklambiga nii kaua, kuni suhkur ära sulab. Serveeri kohe.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga