Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Tabbouleh

Argitoidud

Tabbouleh

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lähis-Idast pärit salat on valmistatud sealkandis põhitoiduaineks olevast bulgurist. Bulgur on auruga töödeldud, kuivatatud ja purustatud valgu- ja süsivesikurikas nisutang. Serveeri taboulehhi salatina või liha- ja kalaroogade juurde. Sarnase roa võid valmistada ka nisutangudest või kuskussist.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
2 dl (140 g) Bulgur
3 tk Šalottsibul
2 kuni 3 küünt Küüslauk
2 dl Hakitud ürdid (münt, koriander, petersell)
2 tk Tomat (suur)
1 tk Kurk (pikk)
0.5 dl Sidrunimahl
0.5 dl Oliiviõli
1 tl Sool
Cayenne´i pipar
Keeda bulgur vastavalt pakendil olevale õpetusele, nõruta ja vala üle külma veega. Nõruta hästi. Haki sibulad, küüslauk ja ürdid. Tee tomatitele peale ristlõige ja pressi seemned ja ülemäärane vedelik välja. Lõika viljaliha kuubikuteks. Koori ja tükelda kurk. Sega bulgur, sibulad, kurk, hakitud ürdid, küüslauk ja tomatikuubikud. Maitsesta sidrunimahla, oliiviõli, soola ja pipraga. Sega hästi läbi ja lase maitsestuda.

Märksõnad

taboulehhendenpille

KOMMENTAARID

AGA 01.veeb 2015 22:28
Aga kuhu jääb petersell? see on selle salati kõige tähtsam sell ;) muide...
asd 20.apr 2013 19:39
Selle toidu nimi peaks olema Tabbouleh, mitte Taboulehh.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette