Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartuli-aedvilja panniroog grillvorstidega

Argitoidud

Kartuli-aedvilja panniroog grillvorstidega

Epp Mihkels Kartul - meie lemmik toidulaual
PrindiSoovita sõbrale
Grillvorstidest ja erinevatest köögiviljadest saab koos kartuliga kiire ja maitsva õhtusöögi ülilihtsalt. Eriti hea on roog värsketest kartulitest. Nii-öelda viimase lihvi annab toidule sortsuke palsamiäädikat, mis seob vorsti ja köögiviljade maitsed. Serveerimisel võid panniroale puistata erinevaid ürte: rosmariini, punet, tüümiani, peterselli vms.

40-60 min

Retsept
portsjonile
450 kuni 500 g Grillvorst (toored)
8 kuni 10 tk Kartul
3 tk Punane sibul
1 pea Küüslauk
2 tk Paprika
Suvikõrvits või baklažaan (soovi korral)
2 kuni 3 sl Oliiviõli
Sool
Must pipar
0.5 dl Palsamiäädikas
Maitseroheline
Koori kartulid ja sibulad ning lõika sektoriteks. Puhasta küüslauk ja paprika. Lõika paprika paraja suurusega tükkideks. Kui kasutad veel muid köögivilju, tükelda needki suupärasteks tükkideks. Puista kõik köögiviljad kõrgema servaga ajuplaadile ja nirista peale õli. Jahvata peale soola ja pipart ning sega läbi. Pista vorstid köögivilja vahele ja aseta pann 210–220-kraadise ahju keskmisele siinile umbest 40 minutiks küpsema. Vahepeal võid köögivilju korra või paar segada. Võta roog ahjust välja, kui kartulid on küpsed. Nirista kohe peale palsamiäädikas ja sega läbi. Maitsesta vajadusel täiendavalt soolaga ja jahvata peale veel veidi pipart, sest värske pipar annab köögiviljadele hõrgu maitse. Puista peale meelepärane maitseroheline ja serveeri. Kõrvale paku värsket rohelist salatisegu.

KOMMENTAARID

E. 03.veeb 2015 23:48
Lisasin juurde ka rosmariini. Tõesti väga maitsev toit
A. 21.juuli 2013 17:56
Väga maitsev ning kiiresti valviv roog.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga