Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Mustikajäätis

Argitoidud

Mustikajäätis

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Koduse jäätise võid juba kasvõi nädal enne valmis teha ja külma panna. Värsketest marjadest püree teeb selle magustoidu eriti hõrguks.

20-40 min

+ 5 tundi sügavkülmas

Retsept
portsjonile
2 tk Munakollane
1 dl Suhkur
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl ja riivitud koor)
2 tk Munavalge
2 dl Rõõsk koor 35%
3 dl Mustikad
0.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
Eralda munakollased ja -valged. Pane munakollased, suhkur ja riivitud sidrunikoor ning - mahl kastrulisse. Kuumuta nõrgal kuumusel segades, kuni segu on helekollane ja kissellitaoline. Jahuta ja vahusta siis ühtlaseks. Vahusta munavalged ja rõõsk koor koos vanillsuhkruga eraldi kõvaks vahuks. Püreeri mustikad ja sega suhkru ga. Ühenda munakollaste segu mustikapüree, vahustatud munavalgete ja vahukoorega. Vala vormi, kata kilega ja pane sügavkülma vähemalt 5 tunniks. Võta vorm külmast, pane hetkeks kuuma vette ja kummuta välja või tõsta lusikaga portsjonid.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga