Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Läätsesupp rosmariiniga

Argitoidud

Läätsesupp rosmariiniga

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Klassikaline Itaalia supp, mis on maitsestatud seal maal armastatud ürdi – rosmariiniga. Supp maitseb imehea koos küüslaugusaiadega.

40-60 min

+ 2 tundi läätsede leotamiseks

Retsept
portsjonile
225 g Lääts
3 sl Oliiviõli
3 viilu Peekon
1 tk Sibul
2 tk Varsseller
2 tk Porgand
400 g (1 purk) Purustatud tomat
1 l Köögiviljapuljong
2 oksa Rosmariin
2 lehte Loorber
Sool
Must pipar
1. Pane läätsed 2 tunniks külma vette likku, siis nõruta ja loputa hoolikalt.

2. Kuumuta kastruli põhjas õli, pruunista selles kuubikuteks tükeldatud peekon. Lisa hakitud sibul ja kuumuta veel mõni minut väiksel tulel. Lisa õhukeselt viilutatud sellerivarred ja porgandid, loorberilehed, läätsed ja hakitud rosmariin. Kuumuta 1 minut kõike koos.

3. Lisa puljong ja tomatikonserv koos leemega. Keera tuli väikseks ning hauta rooga kaane all 1 tund või kuni läätsed on pehmed. Eemalda loorberilehed ja viimistle maitset veel soola-pipraga.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga