Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Metsaseenepasta

Argitoidud

Metsaseenepasta

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kõige maitsvam on itaaliapärane seenepasta metsaseentega, näiteks kukeseente või puravikega. Kui neid pole, kasuta aga poes müüdavaid šampinjone või austerservikud.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
300 g Penne või muu pasta
400 g Värsked seened (kukeseened, puravikud või šampinjonid)
Oliiviõli
2 kuni 3 küünt Küüslauk
1.5 dl Valge kuiv vein
1.5 dl Rõõsk koor 35%
Basiilik või
1 punt Petersell
Sool
Must pipar
Puhasta seened, lõika õhukesteks viiludeks ja prae väiksel tulel õlis koos küüslauguga. Lisa vein ja kuumuta 5–6 minutit, kuni alkohol aurustub. Lisa vahukoor ja hauta 3 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Keeda pasta al dente, nõruta ja sega kokku seentega. Hauta rooga tasasel kuumusel veel 3 minutit. Puista üle hakitud maitserohelisega.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga