Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Suvine ahjusalat lillkapsast

Argitoidud

Suvine ahjusalat lillkapsast

Triin Sander Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eigo Alvik
Mmm..., kujutage nüüd ette, millised lõhnad tulevad ahjus küpsevast lillkapsast... Peale pikka tööpäeva, kui kõht lihtsalt väga tühi, mõjub värske suutäis nagu superroog. 

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 tk Lillkapsas (väike)
1 küünt Küüslauk (koorimata)
2 sl Oliiviõli
1 tl Mesi
2 sl Mustad Kalamata oliivid
1 tl Kappar
2 tl Sinep (teraline)
2 tl Mesi või vahtrasiirup
5 sl Oliiviõli
2 sl Siidriäädikas
1 suur peotäis Sidrunbasiilik
0.25 tk Punane sibul
1 sl Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
1. Pese ja tükelda lillkapsas väiksemateks õisikuteks, sega oliiviõliga ja nirista peale mesi või vahtrasiirup. Laota lillkapsas ühtalselt pannile, lisa ka kergelt noaseljaga muljutud koorimata küüslauk. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit, aeg-ajalt segades, et õisikud kõrbema ei läheks. Kerge pruunistumine on normaalne.
2. Samal ajal valmista kaste. Vala kaanega keeratavasse väikesesse purki oliiviõli, mesi, sinep ja siidriäädikas. Maitsesta soola ja pipraga, keera kaas peale ja raputa korralikult läbi.
3. Võta lillkapsas ahjust, aseta serveerimisnõusse, lisa oliivid, kapparid, juust ja viilutatud sibul, nirista üle kastmega ja sega kergelt. Sobib serveerida nii soojalt kui külmalt.

Uued retseptid

Küpsetatud kevadrullid

Soojad suupisted
Küpsetatud kevadrullid