Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjukala koore ja pirniga

Argitoidud

Ahjukala koore ja pirniga

Epp Mihkels Piim lauale ja kõhtu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sinihallitusjuustu ja pirni kooslus annab punasele kalale huvitava, pisut pikantse meki. Sinihallitusjuust sulab koore sisse ja koos moodustub neist mõnus kaste. Paku riisi juurde ning maitsev kõhutäide ongi olemas!

40-60 min

Retsept
portsjonile
600 g Lõhefilee
100 g Sinihallitusjuust
2 tk Pirn
2 dl Rõõsk koor 10%
Sool
Must pipar
Või (ahjuvormi määrimiseks)
1. Eemalda fileelt nahk ja lõika kala 2–3 cm küljepikkusega kuubikuteks. Koori pirnid ja lõika õhukesteks sektoriteks või viiludeks.
2. Aseta kalatükid võitatud ahjuvormi ning maitsesta soola- pipraga. Puista peale pirnitükid. Pudista sinihallitusjuust kaussi ja sega kohvikoorega. Vala segu kalale. Riputa üle vähese pipraga.
3. Küpseta 200kraadises ahjus umbes pool tundi.

KOMMENTAARID

Henri 03.okt 2013 18:10
Ausaltöeldes pole ammu midagi nii halba söönud. Pirn sobib kalaga kokku umbes sama hästi kui sinep jäätisega.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette