Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pudelikana ja täidetud paprikad

Argitoidud

Pudelikana ja täidetud paprikad

Mari-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Klaaspudeli otsa istutatud ahjukana põhjustab alati elevust. Meie oleme niimoodi küpsetatud kana ristinud “Proua kanaks”. Püstiasendis küpsetatult muutub kana pealt mõnusalt krõbedaks, samas ei lase pudelist aurav vesi lihal seest kuivaks muutuda. Täidetud paprikad on tore lisand. Kes soovib, võib aga lihtsalt täidiseretsepti järgi riisi valmistada ja serveerida selle niisama kana kõrvale.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
KANA
1.5 kg Broiler
1 sl lehti Tüümian
1 sl Sool
Must pipar
TÄIDETUD PAPRIKAD
4 tk Paprika (eri värvi)
1 dl Riis
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
1 tk Porgand
1 sl Tomatipasta
2 sl Riivsai
Oliiviõli
Sool
Must pipar
1. Hõõru kana seest ja väljast soola-pipraga. Patsuta peale tüümianilehekesi. Täida sobiva suurusega klaaspudel poolenisti veega ja istuta kana pudeli otsa. Tõsta ahjuvormi. Küpseta 200 kraadi juures 1,5 tundi.

2. Paprikate täidiseks keeda esmalt riis kergelt soolases vees al dente. Haki sibul, küüslauk ja porgand. Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli ja prae köögivilju, kuni need on peaaegu küpsed, umbes 10 minutit. Lisa keedetud ja nõrutatud riis ja tomatipasta. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Lõika paprikatelt “kaas”, kraabi välja seemnekojad ja seemned. Tõsta täidis paprikatesse. Puista peale riivsaia ning nirista või pritsi pritspudelist üle vähekese oliiviõliga. Tõsta paprikad püstiasendis kana seltsi pool tundi enne roa valmimist.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga