Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kohukesed kahe šokolaadiga

Argitoidud

Kohukesed kahe šokolaadiga

Laura Mihkelson Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kohukesed on mu lemmikud ja neid võiks kogu aeg süüa, kui vaid lubataks. Kodus saab kohukesi koos emme või issiga ka ise meisterdada. Ja siis saab sinna panna, mida iganes soovid (pähkleid, rosinaid, kuivatatud jõhvikaid või kirsse, šokolaadi jne). Valmis kohukesi võid veeretada riivitud šokolaadis või need sulašokolaadi sisse kasta. Kogus 8 tükki.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
250 g Pakikohupiim (rasvata)
50 g Või (hästi pehme)
0.5 tl Vanillsuhkur
2 sl Suhkur
30 g Valge šokolaad
200 g Tume šokolaad
1. Sega kohupiim pehme või ja suhkrutega ühtlaseks massiks ning hõõru pisut vahule. Edasi pane kohupiim küpsetuspaberile ning keera kokku peenikeseks ja tihedaks rulliks. Või lõika köögipaberi rulli sees olev toru pikuti pooleks, kata fooliumiga ja pane kohupiim saadud vormide sisse. Lase kohupiimal külmikus tunni jagu taheneda. (Või kui maiustamisega on kiire, pista pooleks tunniks sügavkülma.)

2. Lõika torust meelepärase pikkusega jupid või võta kohukesed vormist välja ja tükelda. Kasta sulatatud šokolaadi sisse või veereta riivitud šokolaadis. Pane siis veel natukeseks külmikusse tahenema.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes