Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lõhe-kartulivorm lepasuitsujuustuga

Argitoidud

Lõhe-kartulivorm lepasuitsujuustuga

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõnusalt suitsune klassika – suitsulõhe, kartulid, munad ja koor. Võid lepasuitsujuustu asemel kasutada ka mõnda muud juustu.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
300 g Kuumsuitsulõhe
1 kg Kartul
1 suur peotäis Till (hakitud)
3 tk Muna
2 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 10% või 35%
Sool
Must pipar
200 g Riivitud lepasuitsujuust
1. Pese, koori ja viiluta kartulid. Lao kartulid, kolmveerand suitsujuustust, hakitud till (jäta osa pealepuistamiseks) ja tükeldatud lõhe kihiti võiga määritud ahjuvormi nii, et alumiseks ja pealmiseks kihiks oleks kartulid. Maitsesta kartulikihte soola ja pipraga.

2. Klopi lahti munad, lisa piim ja koor. Maitsesta vähese soola ja pipraga (ole ettevaatlik, sest lõhe ja juust on samuti soolased) ning kalla vormi. Puista peale hakitud tilli.

3. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 45 minutit, riputa kõrvale pandud riivjuustuga üle ja küpseta veel 10–15 minutit või kuni kartulid on pehmed ja juust sulanud.

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana