Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Hapukapsavorm

Argitoidud

Hapukapsavorm

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mugav perenaine saab ahjupotis korraga valmis küpsetada nii liha, kapsa kui ka kartulid. Kõige parem tuleb vormiroog puuküttega ahjus, kus see küpseb kuni 3 tundi. Tulemuseks on lihtne ja maitsev jõuluroog, millest jagub ka suuremale perele. Kõrvale võib pakkuda verivorsti.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g Hapukapsas
700 g Kartul
700 g Kamara ja pekiga sealiha
1 tk Sibul
2 dl Köögiviljapuljong või lihapuljong
50 g Või
Sool
Must pipar
1. Lõika liha väiksemat sorti õhukesteks viiludeks, maitsesta soola-pipraga. Pane ahjupotti kiht hapukapsast (kui kapsas on väga hapu, lisa suhkrut). Tõsta peale osa lihalõikudest.

2. Pane järgmiseks kihiks sibularõngad ja siis kartuliviilud. Jätka kihtide ladumist, kuni ained on otsas.

3. Vala peale puljong. Kata roa pind võitükikestega. Küpseta 175kraadises ahjus kaane all umbes 2 tundi.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga