Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Hakkliha-ürdikotletid sinepikastmega

Argitoidud

Hakkliha-ürdikotletid sinepikastmega

Rudolf Visnapuu Hakkliha
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Nende kotlettide valmistamiseks võib kasutada ükskõik missugust hakklihasegu, kuid eriti mahlased saad need veisehakklihast. Värsked ürdid võib näiteks asendada isetehtud pesto või hoopis peeneks hakitud karulauguga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Veisehakkliha
0.5 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Muna
2 sl Riivsai
3 sl Ürdisegu (murulauk, basiilik, petersell, tüümian, pune)
Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)
KASTE
2 sl Majonees
2 sl Sinep
1 tl Sidrunimahl
1 tk Muna (keedetud)
1 küüs Küüslauk
1. Kastme valmistamiseks haki küüslauk peeneks või riivi. Peenesta keedetud muna kahvliga. Sega kõik ained kokku, lisa vajadusel veidi soola ja jäta kaste maitsestuma. Sega kõik ained kausis kokku ning maitsesta lõpus soola ja musta pipraga. Tambi mass ühtlaseks ja vormi käte vahel kotletid.

2. Prae kuumal pannil mõlemalt poolt 3‒4 minutit, tõsta ahjuplaadile ja määri peale kaste. Küpseta kotlette
180‒200-kraadises ahjus 15‒20 minutit. Need kotletid on head nii kuumalt kui ka külmalt, näiteks röstsaial.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga