Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Juustune kilu-peedivorm

Argitoidud

Juustune kilu-peedivorm

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vormi võid valmistada ka keedupeediga, siis küpseb see ahjus lühemat aega. Kilu asemele sobivad ka räimefileed.

üle 60 min

20 min + 50 min ahjus

Retsept
portsjonile
600 g Peet
Kuivatatud tüümian
2 tk Sibul
250 g Kilufilee
200 g Maitsestamata toorjuust
3 dl Piim
2 tk Muna
Sool
Must pipar
1. Koori ja riivi peedid ja haki sibul. Lao õliga määritud vormi põhja pool riivitud peedist ja pool hakitud sibulast. Tõsta lusikaga vormi pool kogust toorjuustust. Lao peale kilufileed. Tõsta kilule ülejäänud sibul ja riivitud peet. Tõsta peedile ülejäänud toorjuust. Riputa peale tüümiani.

2. Sega piim ja lahtiklopitud munad, maitsesta kergelt soola ja pipraga ning vala vormi. Kata vorm fooliumiga. Küpseta 175-kraadises ahjus u 50 min või kuni peet on hästi pehme.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes