Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Mascarpone

Argitoidud

Mascarpone

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tarmo Virkus
Mascarpone ja tiramisu on lahutamatud. Samas muudab selle juustu rikkalik ja kreemine olek nauditavaks ka iga argise roa. Julgen kinnitada, et värskelt valmistatud mascarpone puhta koorese maitse nimel tasub veidi vaeva näha. Kogus 400 grammi.

üle 60 min

Retsept
0.5 l Rõõsk koor 10%
0.5 l Rõõsk koor 35%
2 sl Sidrunimahl
2 sl Vesi
1. Mascarpone’t on kõige parem valmistada kuumaveevanni kohal. Selleks tuleks laias madalas potis kuumutada vesi ning asetada sinna peale teine kastrul koos kahe omavahel segatud koorega. Kogustega võid veidi mängida – mascarpone jaoks on ideaalne 25% rasvasisaldusega koor, samas võib see kõikuda 18–30 protsendi vahel.

2. Kuumuta kuumaveevannis koor 85 kraadini. Lisa veega segatud sidrunimahl. Segu peaks üsna kohe paksenema hakkama. Kuumuta ettevaatlikult koore-sidrunimahlasegu samal temperatuuril veel 5 minutit. Võta kastrul veevannist ning jäta 12 tunniks külma. Selle aja jooksul peaks vadak eralduma.

3. Vooderda sõel marliga ning kalla kooresegu marlile. Jäta 24 tunniks nõrguma. Säilita suletavas anumas külmkapis ning tarvita ära nädala jooksul.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 24.märts 2014 07:06
Ka tavaline lauaäädikas sobib sidrunimahla asemel.
Kelli 23.märts 2014 22:35
Kas sidrunimahla võib millegagi asendada? Sidruni maitse ei ole just mu lemmik.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga