Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Mauritiuse avokaadosalat

Argitoidud

Mauritiuse avokaadosalat

Mai-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Seda vähestest komponentidest koosnevat, aga väga maitsvat värsket salatit sõin India ookeani väikesel troopikasaarel, kus see valmistati otse rannaliivale asetatud lõikelaual just nopitud viljadest. Et avokaado on toitev ja energiarikas, täidab sellest valmistatud salat kõhtu päris korralikult.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
0.5 tk Pikk värske kurk
12 tk Kirsstomat
1 tk Punane sibul
2 tk Avokaado
1 sl Sidrunimahl
1 sl Oliiviõli
Sool
Must pipar
1. Viiluta kurk, lõika tomatid sektoriteks. Koori sibul, lõika pooleks ja siis õhukesteks viiludeks.

2. Poolita avokaadod, eemalda kivi ja koor. Tükelda avokaadopoolikud.

3. Jaga kõik salatiained taldrikutesse, nirista peale sidrunimahla ja oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Salati võib õrnalt segades valmistada ka kausis.


Avokaado ehk alligaatorpirn on väärtuslik energia-, vitamiinide ja mineraalainete allikas. Avokaadod ei pehmene kunagi puu otsas, vaid vajavad pärast korjamist 4–17 päeva järelküpsemist. Seega ei pea muretsema, kui poest ostes on avokaado kõva, vili järelküpseb 2–3 päevaga kodus. Protsessi kiirendamiseks pane avokaado koos õuna või banaaniga paberist kotti. Küps vili on katsumisel kõva, kuid sõrmega vajutamisel jääb koorele muljumisjälg. Ettevaatust üleküpsemisega – liiga pehmeks muutunud avokaado viljaliha muutub tumedaks ja pudrutaoliseks! Küpsemisprotsessi aeglustamiseks säilita avokaadot külmkapi ülemisel riiulil, kus temperatuur ei tohi langeda alla 6 °C.

KOMMENTAARID

Helen 31.märts 2014 18:05
Täitsa hea sai- lihtne ja kiire salat!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes