Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartulikroketid omletis

Argitoidud

Kartulikroketid omletis

Nadežda Kaarma Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Teen sellist omletti siis, kui kartuliputru üle jääb. Taimetoitlased võivad liha näiteks praetud seentega asendada.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Kartul
4 tk Muna
300 g Sink või hakkliha
300 g Hapukoor
Sool
Must pipar
30 g Või vormi määrimiseks
1. Koori ja keeda kartulid. Valmista kartulitest puder ning sega veidi jahtunud pudru hulka 1 muna ja maitse järgi soola.

2. Pane ahi 180 °C peale kuumenema.

3. Samal ajal haki sink tükkideks või prae hakkliha pannil. Sinki pole maitsestada vaja, kuid hakklihale lisa soola-pipart.

4. Võta kartulipudrust peopessa paras ports ning pane selle peale sinki või hakkliha. Vormi pudrust singi või hakkliha ümber pall. Tee neid nii palju, kui sellest kogusest jagub ning vormi mahub.

5. Määri 28 cm läbimõõduga vorm võiga ning aseta pallid vormi põhja.

6. Klopi omavahel kokku 3 muna ja hapukoor ning lisa maitse järgi soola. Vala munasegu vormi ning küpseta 20–25 minutit ehk kuni roog on pealt kuldpruun. Serveeri värske salatiga.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga