Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lehtpeedi ja rabarberi salat

Argitoidud

Lehtpeedi ja rabarberi salat

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Magus ja hapu on selles salatis läbi põimunud, krõmpsuvad seemned panevad i-le täpi peale.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
3 vart Rabarber
1.5 dl Vesi
0.5 dl Suhkur
2 sl Punase veini äädikas
1 suur punt lehti Lehtpeet ehk mangold
6 sl Oliiviõli
Must pipar
2 sl Röstitud seesamiseemned
1. Lõika rabarberid diagonaalselt viiludeks ning pane koos vee ja suhkruga pannile. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta umbes 2 minutit või kuni rabarber hakkab pehmenema. Tõsta pannilt vahukulbiga ära.

3. Kalla pannile äädikas, suurenda kuumust ja kuumuta, kuni vedelik väheneb poole võrra.

4. Jaga salatilehed taldrikutele ja tõsta peale rabarber. Sega pannile jäänud vedelik oliiviõliga, maitsesta pipraga ja nirista salatile. Riputa peale kuival pannil röstitud seesami- või mooniseemned.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga