Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjuvorm köögiviljadega

Argitoidud

Ahjuvorm köögiviljadega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kesksuvel on meilgi aeg prantsuspäraseid roogi nautida. Suvele kohaselt nõuab selle toidu valmistamine vähe ettevalmistusaega ja annab õige vähe kaloreid.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
4 sl Oliiviõli
100 g Porru
5 tk Küüslauguküüs
1 dl Valge vein
3 tk Tomat (suur)
1 tk Suvikõrvits (suurem)
1 tk Baklažaan (suurem)
0.75 dl Riivitud parmesan
Värske majoraan
Sool
Must pipar
1. Kuumuta pannil 2 sl õli. Lisa õhukesed porru- ja küüslauguviilud, näpuotsaga soola ja pipart ning kuumuta läbi.

2. Lisa vein ja keeda 1 minut, samal ajal segades.

3. Tõsta porru ja küüslauk ahjuvormi. Viiluta tomatid, suvikõrvits ja baklažaan 0,5 mm paksusteks viiludeks, lao vaheldumisi vormi. Raputa peale veel soola-pipart ja nirista õli.

4. Küpseta 210-kraadises ahjus 1 tund. Riputa peale riivitud juustu ja hakitud majoraani. Küpseta veel 15 min.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette