Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kilekotikurgid

Argitoidud

Kilekotikurgid

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kui sul on kiirelt vaja teha maitsvaid värskeid hapukurke, saad need valmis 2–3 tunniga kilekotis ja külmas. Kurke on hea paar tundi enne külmas vees leotada, et nad jääksid krõmpsud. 

üle 60 min

2 tundi külmas vees + 10 minutit + 2 tundi maitsestumiseks

Retsept
1 kg Värske kurk
1 sl Mersool
10 tk Mustasõstralehed
Tillivarred ja -õisikud
1 tk Küüslaugupea
2 tl Sinepiseemned
1. Pese kurgid ja kui on aega, hoia neid paar tundi kuni üle öö külmas.

2. Lõika kurkidel otsad ära, et maitsed kiiremini imenduksid.

3. Tükelda mustasõstralehed ja küüslauk, pane koti põhja koos soola ja seemnetega.

4. Pane kotti ka kurgid ja hakitud tillivarred.

5. Sõlmi kott pealt kinni ja sakuta segamini.

6. Vettpole vaja lisada, see aeglustab maitsestumist.

7. Tõsta paariks tunniks külmkappi ja naudi kohe.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 29.mai 2017 10:26
Ei pea kuivatama, piisab sellest, et kurgid on rätikul liigsest leotusveest nõrutatud.
K. 24.mai 2017 22:42
Kas ma pean need kurgid ära ka kuivatama või lähevad kotti niisket?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga