Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kõrvitsafalafelid

Argitoidud

Kõrvitsafalafelid

PIlle Enden Taimetoidud kõigile
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Falafel on kikerhernestest või fava-ubadest valmistatud, õlis küpsetatud pall või pätsike. Tihti serveeritakse seda salati ja pita-leivaga.

40-60 min

25 minutit + 15 minutit külmkapis + 10-15 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
1.5 kg Kõrvits
3 spl Õli
800 g Kikerherned
2 tk Küüslauguküüs
2 tl Jahvatatud köömned
Petersellilehed
6 tk Saiaviil
Sool
Cayenne'i pipar
Riivsai (paneerimiseks)
Õli (praadimiseks)
PORGANDISALAT
2 tk Porgand
0.5 tk Punane sibul
2 spl Oliiviõli
0.5 dl Hakitud petersell
100 g Fetajuust
1. Lõika kõrvits umbes 1-sentimeetristeks viiludeks ja piserda peale õli. Rösti 220-kraadises ahjus 10–15 minutit või kuni kõrvits on pehme.

2. Võta ahjust, lase jahtuda ja eemalda koor.

3. Nõruta kikerherned. Mõõda kõik ained kombaini ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soola ja Cayenne’i pipraga.

4. Vormi umbes 3-sentimeetrised pallid, veereta riivsaias ja pane vähemalt 15 minutiks külmkappi.

5. Salatiks riivi porgandid ja viiluta sibul, lisa õli ning sega hulka petersellilehed ja feta.

6. Prae falafel’e pannil õlis 3–4 minutit kummatki poolt. Serveeri salatiga.

Märksõnad

kõrvitsafalafelid

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette