Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pasta köögiviljakastmega

Argitoidud

Pasta köögiviljakastmega

Pille Enden Jaan Heinmaa
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Köögiviljadest valmistatud püreestatud kaste maitseb neilegi, kes muidu köögivilju ei armasta. Pasta võiks olla võimalikult suurepinnaline, nii hakkab kaste sellele hästi külge.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Suur sibul
2 tk Porgand
2 tk Sellerivars
0.5 tk Porruvars
2 tk Paprika
1 spl Oliiviõli
800 g Purustatud tomatid
300 g Pasta
MAITSESTAMISEKS
1 tl Suhkur
1 spl Palsamiäädikas
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Parmesani juust
Rukola
1. Koori ja haki sibul ja porgandid. Tükelda seller ja porru. Eemalda paprikatelt seemned ja tükelda paprikad.

2. Kuumuta poti põhjas õli ning hauta sibulat, porgandit, sellerit ja porrut 10 minutit. Siis lisa paprika ja hauta veel 10 minutit või kuni köögiviljad on hästi pehmed.

3. Lisa purustatud tomatid, suhkur ja palsamiäädikas ning hauta vähemalt 20 minutit – mida kauem kaste audub, seda paremaks see läheb.

4. Püreesta köögiviljakaste saumikseriga ning maitsesta soola ja pipraga.

5. Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ja sega kastmesse. Serveeri Parmesani-laastude ja rukolalehtedega.

KOMMENTAARID

Marie 23.nov 2014 19:48
See on tõesti mõnusalt mahlane pasta! Saumikserdatult on köögiviljad kastmesse toredalt "maskeeritud", nii et see maitseb pisut erilisemalt kui tavapärane tomatikaste, kuid aedviljad pole eraldi äratuntavad :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga