Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Soolakurgipirukad

Argitoidud

Soolakurgipirukad

Lia Virkus Parimad kodused pirukad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Soolakurki ei oska keegi piruka sees oodatagi, nii et sellega saad sööjaid kindlasti üllatada. Pirukas sobib hästi puljongi kõrvale.

üle 60 min

30 minutit + 1 tund 30 minutit kerkimiseks + 12‒14 minutit ahjus

Retsept
TAINAS
5 dl Nisujahu
15 g Presspärm
1.25 dl Keefir
1 spl Suhkur
1 spl Õli
1 tl Sool
1 dl Vesi
Muna ja vee segu määrimiseks
TÄIDIS
400 g Soolakurk
2 tk Keedetud muna
2 tk Sibul
1 spl Õli
25 g Või
1. Näpi pärm jahu hulka. Lisa kõik ülejäänud ained ja sõtku elastseks tainaks.

2. Lase kaetuna 1 tund kerkida.

3. Lõika soolakurgid peenikesteks ribadeks ja kuumuta kuumal pannil, kuni vesi on aurustunud. Tõsta pliidilt, kui
pann on kuiv.

4. Koori ja haki munad ja sibulad. Kuumuta sibulad õlis läbi ning sega kurgi, muna ja pehme võiga.

5. Lõika tainas 12‒14 tükiks, vormi tükid pallideks ja lase 10‒15 minutit kaetuna kerkida.

6. Rulli tainatükid ketasteks. Tõsta iga ketta ühele poolele täidis, keera teine pool peale ja suru ääred kokku.

7. Järelejäänud tainast võid teha kaunistused.

8. Lase 10‒15 minutit kerkida ning määri pealt muna ja vee seguga.

9. Küpseta 200-kraadises ahjus 12‒14 minutit või kuni pirukad on kuldkollased.

Märksõnad

soolakurgipirukad

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes