Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sidrunimaitseline lõhe roseepipraga

Argitoidud

Sidrunimaitseline lõhe roseepipraga

Lia Virkus Pereköögi kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vahelduseks tavalisele soolalõhele võiks proovida sidrunimaitselist lõhet. Roseepipar annab roale hõrgu maitse ja piduliku välimuse, mistõttu võib seda pakkuda ka külalistele. Sobib kuuma keedukartuli kõrvale, aga ka saia-leiva peale.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Värske lõhefilee
1 tl Sidruniga kalamaitseaine
1 spl Meresool
2 spl Roseepipar
0.5 dl Oliiviõli
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
12 tk Kartul
Till
1. Võta sügavam vorm, millest saad kala ka hiljem serveerida. Puista sinna õrn kiht kalamaitseainet ja meresoola.

2. Lõika lõhefileest õhukesed viilud ning pane kiht kala vormi. Puista peale kalamaitseainet, soola ja roseepipart.

3. Lao uus kiht kala ja maitsesta taas. Jätka nii, kuni kala on otsas. Sega oliiviõli ja sidrunimahl ning vala kalale.

4. Lase seista 20–30 minutit, kuni keedad valmis kartulid. Viimaste keeduveele lisa ka paar tillioksa, need annavad eriti talvekartulile värskema maitse.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes