Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pad Thai

Argitoidud

Pad Thai

Mari-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Pad thai on ilmselt väljaspool oma kodumaad kõige tuntum Tai nuudliroog. Krevettide asemel võid kasutada ka kanaliha (küpseta see korralikult läbi). Taimse pad thai valmistamiseks kasuta topeltkoguses tofut ja jäta loomsed ained (krevetid, kalakaste) välja. Tamarindipasta, mis annab hapukust, võid asendada laimimahlaga. Kõrvale paku kausikestes laimilõike, hakitud maapähkleid, kalakastet, tšillipulbrit ja värsket koriandrit, mida igaüks saab oma maitse järgi toidule lisada.

20-40 min

Retsept
portsjonile
250 g Lamedad riisinuudlid
4 spl Maapähklid (kooritud, soolamata ja röstimata)
125 g Kõva maitsestamata tofu (nt bon Soya)
4 tk Muna
200 g Hiidkrevetid (puhastatud, eelkeedetud, külmutatud)
Mungoa idud
4 spl Maapähklivõi
4 tk Hakitud rohelise sibula vars
KASTE
1 spl Tamarindipasta
6 spl Kalakaste
4 spl Suhkur
1 tl Tšillipulber
1 spl Tamari sojakaste
1. Alusta kastmest. Lahusta tamarindipasta paaris supilusikatäies kuumas vees. Sega kastrulis kokku kõik kastmeained. Kuumuta segades, kuni suhkur on sulanud. Jahuta.

2. Vala kaussi tõstetud riisinuudlitele (kui need on väga pikad, murra lühemaks) keev vesi. Leota, kuni nuudlid on peaaegu pehmed – itaaliapäraselt al dente. Hiljem praadides küpsevad nad edasi. Nõruta ja loputa sõelal külma vee all, jäta ootele.

3. Klopi munad eraldi kausis kahvliga lahti.

4. Rösti kuumal kuival pannil maapähkleid, kuni nad hakkavad kuldset tooni võtma. Haki.

5. Lõika tofu kuubikuteks.

6. Kuumuta vokkpannil õli. Prae selles tofu- kuubikud kuldseks. Tõsta pannilt ära.

7. Vala pannile peene joana munad, pidevalt segades. Muna peab jääma tükiline.

8. Lisa pannile praetud tofu, nuudlid ja kaste. Sega hoogsalt, et kastet jaguks kõikjale nuudlite vahele ning need ei kleepuks omavahel kokku.

9. Lisa sulatatud krevetid, hakitud röstitud maa- pähklid ja mungoa idud. Sega, et krevetid läbi kuumeneksid. Lisa lõpuks roheline sibul. Paku kohe.

KOMMENTAARID

Ann 06.juuli 2016 10:06
Kastet saab nende koguste juures ikka väga vähe, muna tõmbas kohe kõik endasse ja nuudlid jäid täiesti kuivaks ja maitsetuks. Lõpuks panin sama palju kastet veel juurde pluss ligi 50ml austrikastet. Samuti ei tohiks nuudlid nii varase sammuna valmis teha, mul ikka seisid nii 20 minutit, kuni teiste komponentidega tegelesin ja selleks ajaks olid nad juba kokku tõmmanud. Maitse tuli okei, aga kindlasti mitte autentnte.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rabarberi-syllabub

Argitoidud
Rabarberi-syllabub