Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sinepine heeringapirukas

Argitoidud

Sinepine heeringapirukas

Tiina Lebane Parimad kodused pirukad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Toitva ja maitsva piruka saab pea ainult tainategemise vaevaga. Heeringas pole küll pirukatäidise levinud koostisosa, kuid toeka kõhutäie soovijatele on see väga hea valik.

üle 60 min

35 minutit + 30 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
TAINAS
2 dl Nisujahu
1 dl Täisteranisujahu
100 g Või
0.5 tl Sool
3 spl Külm vesi
TÄIDIS
300 g Sinepimarinaadis heeringa filee
1 tk Suur porru
25 g Või
3 tk Tomat
2 tl Sinepiseemned
1 tl Sidrunipipar
200 g Riivitud juust
1. Haki külm või, sool ja jahud puruseks seguks. Lisa külm vesi ja sega kiiresti tainaks. Suru tainas 24‒26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele, torka kahvliga auklikuks ja hoia vähemalt pool tundi külmkapis.

2. Seejärel küpseta põhja 225-kraadise ahju keskosas 10 minutit.

3. Puhasta ja viiluta porru, hauta võis pehmeks ning tõsta jahtuma. Lõika heeringafileed 1 cm laiusteks tükkideks. Jaga porru tainale, tõsta peale heeringatükid ja tomativiilud ning puista peale sinepiseemned ja sidrunipipar. Lõpuks kata pirukas riivitud juustuga.

4. Küpseta 225-kraadises ahjus 20 minutit või kuni juust on sulanud ja kuldkollaseks küpsenud. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja söö kohe.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga