Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Hernesupp

Argitoidud

Hernesupp

Lia Virkus Pereköögi kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev talvine argiroog, mida on ka üsna lihtne valmistada. Parima tulemuse saad suppi suitsuseajalgadega keetes, ent mugavaim on tarvitada sinki. Varu supi tegemiseks paar tundi ja leota kuivatatud herneid üle öö.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
4 dl Kuivatatud herned
2 l Vesi
2 tk Suitsuseajalg (või 300-400g suitsusinki)
1 dl Odrakruubid
2 tk Sibul
2 tk Loorberileht
Sool
1. Pane herned 1 l veega üheks ööks likku. Vala leotusvesi ära ja pane herned koos 2 l puhta vee, seajalgade, tangude, hakitud sibulate ja loorberilehtedega potti.

2. Keeda 1,5 tundi või kuni herned on pehmed, vajadusel lisa vahepeal vett.

3. Võta seajalad välja. Lõika liha tükkideks ja pane supi sisse tagasi (või lisa nüüd singikuubikud).

4. Keeda 10–15 minutit. Maitsesta vajadusel veel soolaga.

Märksõnad

liahernesuppvirkus

KOMMENTAARID

Mari_ann 31.jaan 2017 14:34
Kasutasin seajalgade asemel ühte suitsutatud seakooti, kuna poes esimest polnud. Väga maitsev sai, kindlasti teen veel :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool