Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Oliiviõlis praetud vasikašnitsel

Argitoidud

Oliiviõlis praetud vasikašnitsel

Lia Virkus Oliiviõli. Rohekuldne väärtuslik nektar
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kõike ei pea ju paneerima tavapäraselt jahus või riivsaias. Köögikappi vaadates leiab palju muid huvitavaid võimalusi.

20-40 min

Retsept
portsjonile
600 g Vasikapraetükk
1 tl Rohelise pipra terad
1 tl Roseepipraterad
0.5 tl Musta pipra terad
Sool
Peeneks jahvataud mandlid
2 tk Muna
1.5 dl Extra virgin oliiviõli
150 g Kollased oad
1. Lõika praetükk neljaks ja klopi tükid toidukile vahel õhukeseks.

2. Jahvata mandlid peeneks ning sega sisse uhmris purustatud must, roheline ja roseepipar.

3. Paneeri vasikatükke munas. Lase ülearune muna taldrikule tagasi voolata ja paneeri siis kergelt mõlemalt poolt mandlisegus. Jäta lihatükid lõikelauale umbes 20 minutiks „tõmbama”.

4. Vala pannile extra virgin oliiviõli. Kuumuta pann üheksa palli skaalal seitsmeni ja prae šnitsleid mõlemalt küljelt 2 minutit.

5. Serveeri näiteks koos aurutatud spargliga. Söömisel tilguta lihale veel sama oliiviõli.

6. Keeda oad meresoolaga maitsestatud vees poolpehmeks (al dente) ja kurna. Vala potti sorts oliiviõli, lase kuumaks ja küpseta selles ube veel minutike.

HEA TEADA!
Sellele roale sobib keskmisest suurema intensiivsusega oliiviõli. Esiteks on selline õli kuumutamiseks sobilikum ja teiseks sobib punane liha paremini just intensiivsete õlidega. Värske ja ka juba üle aasta vana oliiviõli siia ei sobi. Serveerimiseks võib proovida ka tilgakest rosmariinimaitselist oliiviõli.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga