Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vahemereline köögiviljasupp

Argitoidud

Vahemereline köögiviljasupp

Tiina Lebane Taimetoidud kõigile
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Köögiviljasupp nagu köögiviljasupp ikka, aga Vahemere maade köögis väga levinud ürt tüümian annab sellele hoopis uue meeldiva maitsenüansi. (Ja kui just kuidagi teisiti ei saa, prae hulka pisut hakkliha.)

40-60 min

Retsept
portsjonile
400 g Ürtidega maitsestatud purustatud tomatid
1 l Vesi
1 tk Köögiviljapuljongikuubik
Värske tüümian
1 tl Vahemere ürdisegu
1 tl Sool
1 tk Väike lillkapsas
1 tk Suvikõrvits
1 tk Väike baklažaan
1 tk Väike porru
2 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
1. Kuumuta purustatud tomateid paar minutit potis. Siis murenda hulka puljongikuubik ning lisa vesi, värske tüümian, ürdisegu ja sool.

2. Tükelda köögiviljad võimalikult väikesteks tükkideks ja vala leeme sisse. Lase supp keema ja hauta tasasel tulel umbes 45 minutit.

3. Supp on valmis, kui lillkapsas on peaaegu püreestunud ja supi tummisemaks muutnud.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes