Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kohupiima-õunavorm

Argitoidud

Kohupiima-õunavorm

Epp Mihkels Nutika perenaise kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kohupiima-õunavorm on mõnus õunamekiga magustoit, mis sobib suurepäraselt tee ja kohvi kõrvale või hoopiski koos õunakisselliga. Krõbedad kaerahelbed annavad vormile mõnusa tekstuuri ning hoiavad sisu kuivamast, mistõttu see säilib külmkapis edukalt ka järgmise päevani.

üle 60 min

20 minutit + 1 tund ahjus

Retsept
portsjonile
600 g Lahja pakikohupiim
300 g Riivitud magushapud õunad
2 dl Suhkur
0.5 dl Maisitärklis
1 dl Kaerakliid
3 dl Kaerahelbed
100 g Või
2 tk Muna
1. Sega toasoe kohupiim 1 dl suhkru, riivitud õunte ning muna ja maisitärklisega ühtlaseks massiks. Tärklise kogus vali selle järgi, kui vedel kohupiim on. Ära väga kaua kohupiimatäidist sega, sest muidu muutub see pärast küpsetamist kummiseks.

2. Sega kaerakliid ja -helbed suhkru ja võiga läbi või näpi sõrmedega ühtlaseks. Kui kliisid pole, kasuta sama koguse võrra helbeid rohkem. Samuti sobivad vormi sisse neljaviljahelbed.

3. Võta sügavam koogivorm või spetsiaalne sufeevorm, määri võiga ning jaga pool kaerahelbe purust vormi põhjale ühtlaselt laiali. Seejärel vala kohupiimatäidis vormi ja kata ülejäänud puruseguga.

4. Küpseta 170kraadises ahjus tund aega. Lase enne serveerimist vähemalt pool tundi jahtuda.

Märksõnad

kohupiimaõunavorm

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga